ورود به حساب

نام کاربری گذرواژه

گذرواژه را فراموش کردید؟ کلیک کنید

حساب کاربری ندارید؟ ساخت حساب

ساخت حساب کاربری

نام نام کاربری ایمیل شماره موبایل گذرواژه

برای ارتباط با ما می توانید از طریق شماره موبایل زیر از طریق تماس و پیامک با ما در ارتباط باشید


09117307688
09117179751

در صورت عدم پاسخ گویی از طریق پیامک با پشتیبان در ارتباط باشید

دسترسی نامحدود

برای کاربرانی که ثبت نام کرده اند

ضمانت بازگشت وجه

درصورت عدم همخوانی توضیحات با کتاب

پشتیبانی

از ساعت 7 صبح تا 10 شب

دانلود کتاب Encyclopedia of Grain Science

دانلود کتاب دائرyclالمعارف علوم دانه

Encyclopedia of Grain Science

مشخصات کتاب

Encyclopedia of Grain Science

دسته بندی: علمی-مردمی
ویرایش: 1st ed 
نویسندگان: , ,   
سری:  
ISBN (شابک) : 9780127654904, 0127654925 
ناشر: Elsevier Academic Press 
سال نشر: 2004 
تعداد صفحات: 1392 
زبان: English 
فرمت فایل : PDF (درصورت درخواست کاربر به PDF، EPUB یا AZW3 تبدیل می شود) 
حجم فایل: 24 مگابایت 

قیمت کتاب (تومان) : 52,000



ثبت امتیاز به این کتاب

میانگین امتیاز به این کتاب :
       تعداد امتیاز دهندگان : 17


در صورت تبدیل فایل کتاب Encyclopedia of Grain Science به فرمت های PDF، EPUB، AZW3، MOBI و یا DJVU می توانید به پشتیبان اطلاع دهید تا فایل مورد نظر را تبدیل نمایند.

توجه داشته باشید کتاب دائرyclالمعارف علوم دانه نسخه زبان اصلی می باشد و کتاب ترجمه شده به فارسی نمی باشد. وبسایت اینترنشنال لایبرری ارائه دهنده کتاب های زبان اصلی می باشد و هیچ گونه کتاب ترجمه شده یا نوشته شده به فارسی را ارائه نمی دهد.


توضیحاتی در مورد کتاب دائرyclالمعارف علوم دانه

Книга Encyclopedia of Grain Science, Three-Volume Set (Vol 1-3) Encyclopedia of Grain Science, Three-Volume Set (Vol 1-3) Книги English литература نویسنده: Harold Corke, Charles E. Walker, Colin Wrigley Год издания: 2004 فرمت: pdf انتشار:Academic Press Страниц: 1700 اندازه: 21,4 ISBN: 0127654909 نام: انگلیسی0 (گل: 0) امتیاز:دانشنامه علم غلات یک مرجع علمی عمیق و معتبر است که همه حوزه ها را پوشش می دهد. پوشش شامل همه چیز از ژنتیک غلات گرفته تا جنبه های تجاری، اقتصادی و اجتماعی این منبع غذایی مهم است. همچنین زیست شناسی و شیمی غلات، جنبه های کاربردی تولید غلات و فرآوری غلات به محصولات مختلف غذایی و آشامیدنی پوشش داده شده است. با نقش مهم غلات به عنوان یک منبع غذایی جهانی، این دایره المعارف مطمئناً به مرجع استاندارد در زمینه علم تبدیل خواهد شد. بررسی \"یکی از نقاط قوت این کتاب میزان تلاشی است که برای ارجاع متقابل آن انجام شده است. این اطلاعات به خوبی سازماندهی شده است و این مجموعه را برای مکان یابی اطلاعات در صورت نیاز بسیار آسان می کند. اطلاعات ارزشمند، پاسخ های معتبر به سوالات گیج کننده و متعدد عکس‌ها، تصاویر، و نمودارهای سیاه و سفید برای معرفی مفید و واضح علم غلات ارائه شده‌اند. این کتاب برای مجموعه‌های دانشگاهی با بخش‌های کشاورزی، علوم غذایی و/یا تغذیه به شدت توصیه می‌شود.\"- پلیمرهای کربوهیدرات (2005) \"ویراستاران اطلاعاتی را در مورد همه زمینه‌های علم غلات گرد هم می‌آورند و مقالات گسترده (بیش از 15 صفحه) را ارائه می‌دهند که شامل کتاب‌شناسی و فهرستی از وب‌سایت‌های مفید است... دانشنامه به خوبی نوشته شده است، با تصاویر مناسب و خواندنی‌های اضافی. به شدت توصیه می‌شود. .\"- CHOICE (مارس 2005)


توضیحاتی درمورد کتاب به خارجی

Книга Encyclopedia of Grain Science, Three-Volume Set (Vol 1-3) Encyclopedia of Grain Science, Three-Volume Set (Vol 1-3)Книги English литература Автор: Harold Corke, Charles E. Walker, Colin Wrigley Год издания: 2004 Формат: pdf Издат.:Academic Press Страниц: 1700 Размер: 21,4 ISBN: 0127654909 Язык: Английский0 (голосов: 0) Оценка:The Encyclopedia of Grain Science is an in-depth and authoritative reference covering all areas of grain science. Coverage includes everything from the genetics of grains to the commercial, economic and social aspects of this important food source. Also covered are the biology and chemistry of grains, the applied aspects of grain production and the processing of grains into various food and beverage products. With the paramount role of cereals as a global food source, this Encyclopedia is sure to become the standard reference work in the field of science. Review"One of the strengths of this book is the amount of effort put into its cross-referencing. This information is well organized making this set very easy to locate information as needed. The valuable information, authoritative answers to perplexing questions, and numerous black and white photos, illustrations, and charts are supplied for complimenting a useful and clear introduction of grain science. This book is highly recommended for academic collections with agriculture, food science, and/or nutrition departments."- CARBOHYDRATE POLYMERS (2005)"The editors bring together information about all areas of grain science, offering extensive articles (many over 15 pages) that include bibliographies and lists of useful Web sites...The encyclopedia is well written, with appropriate illustrations and additional readings.Highly recommended."- CHOICE (March 2005)



فهرست مطالب

Origin and Distribution......Page 1
Cultivation Practices......Page 2
Morphology of the Plant......Page 3
Protein......Page 4
Nutritional disadvantages......Page 5
Uses......Page 6
Further Reading......Page 7
Relevant Websites......Page 8
Introduction......Page 9
USA......Page 10
Canada......Page 11
Western Europe......Page 13
Relevant Websites......Page 16
The International Agricultural Research™Centers......Page 17
Asia Pacific......Page 18
Central and South America......Page 23
Africa and the Middle East......Page 24
Relevant Websites......Page 25
Current and Future Challenges......Page 26
Mobilizing Grain Science for Development......Page 27
Evolving Research Agenda, Steadfast Focus on Fundamentals......Page 28
Wheat......Page 30
Rice improvement in Africa......Page 31
Regional impact......Page 32
Conserving Biodiversity......Page 33
Back to the Future......Page 34
Further Reading......Page 35
Relevant Websites......Page 0
Grain Processing Companies......Page 36
Seed and Grain Biotechnology Companies......Page 37
Increased Planning and Collaboration......Page 38
Changes in Research Subject Matter......Page 39
Institutional Trends......Page 40
Global Distribution, Varieties, and Commercial Importance......Page 41
Handling, Grading, and Storage......Page 42
Chemical and Nutritional Composition......Page 43
Food Uses......Page 45
Further Reading......Page 47
Introduction......Page 48
Molecular Dissection of Quantitative Traits......Page 49
Comparative Genomic Mapping......Page 50
Progress in Rice Genetics......Page 51
Heading date......Page 52
Resistance to disease......Page 53
Tolerance to adverse soils......Page 58
Marker-Assisted Selection......Page 59
Relevant Websites......Page 60
Breeding for High Yield and Wide Adaptability......Page 61
Breeding for Grain Quality and Improved Nutrition......Page 62
Breeding for Overcoming Stress Factors......Page 63
Exploitation of Heterosis......Page 64
Cross-Breeding......Page 65
Tissue Culture......Page 66
Marker-Assisted Selection......Page 67
Introduction......Page 68
Rice Starch......Page 69
Guo-Ba......Page 70
Bi-Tai-Ba......Page 72
Further Reading......Page 73
Introduction......Page 74
Wildrice Species......Page 75
Zizania palustris L.......Page 76
History of Cultivation/Domestication......Page 78
Genetics and Breeding......Page 79
Processing......Page 81
Nutritional Properties......Page 82
Markets and Uses......Page 83
Further Reading......Page 84
Botanical Classification......Page 85
Proximate Composition and Nutritional Properties of Rye Grain......Page 86
Genetics, Plant Breeding, and Agronomy......Page 87
Grading Rye Grain and Primary Processing......Page 89
Uses of Rye......Page 90
Relevant Websites......Page 91
The Range of Societies......Page 92
AACC Resources......Page 93
ICC Organization and Activities......Page 94
The American Societies of Agronomy, Crop, and Soil Science......Page 95
Further Reading......Page 96
Snack Consumption Patterns......Page 97
Types of Snack Foods......Page 98
Corn and Tortilla Chips......Page 100
Common ingredients used for extruded snacks......Page 101
Cereal sources......Page 102
Fried collets......Page 104
Co-Extruded Snacks......Page 105
Introduction......Page 107
Characteristics, Morphology, and Phenology......Page 108
Conventional Approaches/Classical Breeding......Page 109
Germplasm Assemblage and Utilization......Page 110
The Selection and Testing Process......Page 112
Population Improvement and Recurrent Selection......Page 113
Farmer Participatory Breeding......Page 114
Agronomy and Protection Breeding......Page 115
Breeding Sorghum for Specific End Uses......Page 116
Harvesting of Sorghum......Page 118
Drying, Threshing, and Cleaning of Sorghum Grain......Page 119
Storage of Grain......Page 120
Storage Structures......Page 121
Storage Pests......Page 122
Selection of a Storage Structure......Page 123
Future Prospects......Page 124
Introduction......Page 125
Grain Structure and Physical Properties......Page 126
Starch......Page 128
Enzymes......Page 129
Food Uses......Page 130
Malting Sorghum and Brewing......Page 132
Nutritional Value......Page 133
Further Reading......Page 134
Origin......Page 135
Germplasm Utilization......Page 136
Germplasm Utilization (North America) - G. max......Page 138
Breeding Objectives......Page 140
Breeding Methodology......Page 141
Hybrid Soybean......Page 142
Molecular Genetics......Page 143
Further Reading......Page 144
Planting Options......Page 145
Pest Management......Page 146
Increasing Water Use for Transpiration......Page 147
Increasing Harvest Index......Page 149
Nitrogen Nutrition and Drought Response......Page 150
Accumulation of Seed Components......Page 151
Temperature during Seed Filling......Page 152
Management Factors......Page 153
Introduction......Page 154
Proteins......Page 155
Methods to Measure Composition......Page 156
Grading Standards......Page 157
Processing......Page 158
Fatty Acid Composition......Page 159
Refining of Soybean Oil......Page 160
Hydrogenation......Page 162
Crystallization and Fractionation......Page 163
Soap Stock......Page 164
Oxidative Quality of Soybean Oil......Page 165
Mayonnaise and Salad Dressing......Page 166
Introduction......Page 167
Proximate Compositions......Page 168
Essential Amino-Acid Contents......Page 169
Health Benefits of Soy Proteins......Page 170
Fat Binding......Page 171
Specialty Soy-Protein Foods and Ingredients......Page 172
Introduction......Page 173
Tempeh......Page 174
Salted Black Beans or Soy Nuggets......Page 175
Mold stage......Page 176
Soymilk Yogurt......Page 177
Soy Sauce......Page 178
Koji production......Page 179
Moromi stage......Page 180
Miso......Page 181
Tempeh......Page 182
Further Reading......Page 183
Soymilk Production......Page 184
Tofu......Page 187
Soymilk- and Tofu-Based Foods......Page 189
Okara Composition......Page 190
Okara fiber component......Page 191
Fermentation for Nonfood Products......Page 192
Further Reading......Page 193
Introduction......Page 194
Composition and Properties......Page 195
Starch Used in Paper Production......Page 196
New and Future Uses of Starch......Page 198
Food Uses of Starches......Page 200
Introduction......Page 201
Methods used in amylose estimation......Page 202
Amylopectin......Page 203
Gelatinization......Page 204
Methods in the analysis of starch gelatinization......Page 205
Measurement of pasting properties......Page 206
Swelling and Solubility......Page 207
Differential scanning calorimetry......Page 208
X-ray analysis......Page 209
Further Reading......Page 210
The Monomer and Linkages......Page 211
Starch Polymer Types......Page 212
Levels of Organization......Page 214
Starch-Bound Proteins......Page 215
Dissociation Chemistry......Page 216
Mutant Starches......Page 217
Modification......Page 218
Methods of Production and Applications......Page 219
Stabilization......Page 220
Pregelatinization......Page 221
Relevant Website......Page 222
Starch from Different Cereals......Page 223
Pathway Preceding Starch Biosynthesis......Page 224
ADPG Pyrophosphorylase......Page 225
Starch Branching Enzymes......Page 227
Other Enzymes with Potential Roles in Synthesis......Page 228
Future Work......Page 229
Further Reading......Page 230
Introduction......Page 231
Types of Storage Needed at All Stages of Handling......Page 232
Monitoring Moisture during Storage......Page 233
Natural Drying Methods......Page 234
The Future......Page 235
Grain Invertebrates......Page 236
Biomass Consumption......Page 237
Collateral Problems of Control......Page 238
Inspection......Page 239
Gaseous Phosphine......Page 240
Future Prospects......Page 241
Relevant Websites......Page 242
Chemical Insecticides......Page 243
Safety use considerations......Page 245
Effect of temperature on insects......Page 246
Heat disinfestation......Page 247
Controlled Atmospheres......Page 248
Mechanical Impact, Turning, and Pneumatic Conveying......Page 249
Decontamination Methods......Page 250
The Potentialities of Computer-Aided Decision Systems......Page 251
Further Reading......Page 252
Introduction......Page 253
Grain Cleaning......Page 254
Moisture Content and Allowable Safe Storage Times......Page 255
The Main Objectives of Drying......Page 257
In-Bin Grain Drying in Practice......Page 258
Preliminary Considerations......Page 259
Practical Implementation of Cooling Aeration......Page 260
Future Prospects......Page 261
Relevant Websites......Page 262
History......Page 263
Production Practices in North America......Page 264
Birds......Page 266
Hulls......Page 267
Further Reading......Page 268
Relevant Websites......Page 269
Taxonomy - A System of Names to Avoid Confusion......Page 270
Taxonomy - A System of Relationships......Page 271
The Use of Genus and Species Names......Page 273
Taxonomy - Rank and Hierarchy......Page 274
Cultivated Plant Taxonomy......Page 277
Future Trends in Taxonomy......Page 278
Relevant Websites......Page 279
Cultivation and Production......Page 280
Harvesting and Storage......Page 281
Pericarp......Page 282
Carbohydrate......Page 283
Ash and minerals......Page 285
Usage......Page 286
Fermentation......Page 287
Prospects, Problems, and Recommendations......Page 288
Introduction......Page 289
Wheat Flour Tortillas......Page 290
Table Tortillas from Maize......Page 292
Fried/Snack Products......Page 294
Chemistry of Nixtamalization (Alkaline Cooking)......Page 295
Nutritional Value......Page 296
Introduction......Page 297
Origin and Types......Page 298
Adaptation and Production......Page 299
Usage......Page 300
Future Prospects......Page 301
Further Reading......Page 302
Historical Background......Page 303
Plant Breeders’ Rights Requirements......Page 304
The Phenol Test......Page 305
Gel Electrophoresis......Page 306
SDS gel electrophoresis......Page 307
Mass Spectrometry (MS)......Page 308
Clarification of the Aim of Identification......Page 309
Grain Sampling and Statistics......Page 310
Relevant Websites......Page 311
Historical Background......Page 312
PBR - Background and the Role of UPOV......Page 313
Variety Registration and PBR Schemes in the European Union......Page 315
PBR Schemes in North America......Page 316
Advantages and Difficulties with Present PBR Systems......Page 317
Further Reading......Page 318
Relevant Websites......Page 319
Taxonomy of Wheat and Its Relatives......Page 320
Gene Location by Monosomic Analysis......Page 321
Telocentric Chromosomes......Page 322
Interspecific Crosses and Gene Transfer......Page 323
Wheat Genetics......Page 324
The Genetics of Stress Resistance......Page 325
Relevant Websites......Page 326
Working at the Phenotype Level......Page 327
Biological Component......Page 328
Role of Germplasm Collections for New Trait Discovery......Page 329
Factors Influencing the Sequence of Trait Selection and Choice of Breeding Method......Page 330
Emerging and Enabling Technologies......Page 331
Relevant Websites......Page 333
Classes of Wheat......Page 334
Soil Factors......Page 335
Varieties and Seeds......Page 336
Planting......Page 337
Irrigation......Page 338
Asia......Page 339
North America......Page 340
Oceania......Page 341
Eastern Europe and Western Asia......Page 342
Western Europe......Page 343
Introduction......Page 344
Historical Perspective......Page 345
Meeting Appropriate Grain-Quality Standards......Page 346
Testing to Ensure Grain-Quality Standards......Page 347
Quality Specifications of Individual Countries......Page 348
Transportation of Grain......Page 349
Storage......Page 350
Future Prospects......Page 351
The Quality Feedback Chain......Page 352
Testing Grain Quality......Page 353
USA......Page 354
Australia......Page 355
USA......Page 357
Europe......Page 358
Further Reading......Page 359
Historical Background......Page 360
Structure and Composition of the Wheat Kernel and Flour......Page 361
Wheat Cleaning......Page 362
Mill Equipment......Page 364
Hard Common Wheat Milling......Page 366
Divide Milling......Page 367
Milling By-Products......Page 368
De-Branning (Preprocessing)......Page 369
Relevant Websites......Page 371
Global Wheat Production and Trade......Page 372
Marketing Overview......Page 373
United States......Page 374
Canada......Page 375
Australia......Page 377
Argentina......Page 378
Conclusion......Page 379
Introduction......Page 380
Starch Particle Size Distribution/B Starch......Page 381
Pentosans......Page 382
The Modified Martin Process......Page 383
Westfalia Three-Phase Process or Tricanter Process......Page 384
Wheat Flour Characteristics......Page 386
Further Reading......Page 387
The Bran......Page 388
The Endosperm......Page 391
Light Microscopy......Page 392
Scanning Electron Microscopy (SEM)......Page 393
Flour Milling......Page 394
Conclusion......Page 396
Introduction......Page 397
Descriptive Rheological Measurements......Page 398
Recording Dough Mixers......Page 399
Extensional Instruments......Page 402
Fundamental Rheological Tests......Page 403
Dynamic oscillation measurements......Page 404
Creep and relaxation measurements......Page 407
Baking Quality and Rheology......Page 408
Proof and Baking......Page 410
Summary......Page 411
Further Reading......Page 412
Historical Perspective......Page 413
Why Is Protein Important?......Page 414
Why Are Growth Conditions Important?......Page 415
Determination of Protein Quality versus Quantity......Page 416
The Gliadin Proteins......Page 417
The Glutenin Proteins - Polymers of Polypeptides......Page 418
Relevant Websites......Page 420
Historical Perspective......Page 421
Health Claims in the USA......Page 422
Compositional Differences between the Grain Components......Page 423
Strengths of the Whole-Grain Health Claims......Page 424
Conclusions......Page 425
Relevant Websites......Page 426
Relevant Websites......Page 427
Use of this List......Page 444
Relevant Websites......Page 452
Commercial Websites......Page 453
Method Development......Page 456
Chemical Composition......Page 457
Conclusion......Page 466
Relevant Websites......Page 467
Historical Perspective - The Metric System......Page 468
The International System (SI) of Units......Page 469
Units of Grain Harvesting......Page 470
Units for Cereal Chemistry Testing......Page 471
Resistance Units and the Mixograph......Page 472
Conclusion......Page 473
Further Reading......Page 474
Relevant Websites......Page 475




نظرات کاربران