ورود به حساب

نام کاربری گذرواژه

گذرواژه را فراموش کردید؟ کلیک کنید

حساب کاربری ندارید؟ ساخت حساب

ساخت حساب کاربری

نام نام کاربری ایمیل شماره موبایل گذرواژه

برای ارتباط با ما می توانید از طریق شماره موبایل زیر از طریق تماس و پیامک با ما در ارتباط باشید


09117307688
09117179751

در صورت عدم پاسخ گویی از طریق پیامک با پشتیبان در ارتباط باشید

دسترسی نامحدود

برای کاربرانی که ثبت نام کرده اند

ضمانت بازگشت وجه

درصورت عدم همخوانی توضیحات با کتاب

پشتیبانی

از ساعت 7 صبح تا 10 شب

دانلود کتاب Encyclopedia of Grain Science

دانلود کتاب دائرyclالمعارف علوم دانه

Encyclopedia of Grain Science

مشخصات کتاب

Encyclopedia of Grain Science

دسته بندی: علمی-مردمی
ویرایش: 1st ed 
نویسندگان: , ,   
سری:  
ISBN (شابک) : 9780127654904, 0127654925 
ناشر: Elsevier Academic Press 
سال نشر: 2004 
تعداد صفحات: 1392 
زبان: English 
فرمت فایل : PDF (درصورت درخواست کاربر به PDF، EPUB یا AZW3 تبدیل می شود) 
حجم فایل: 24 مگابایت 

قیمت کتاب (تومان) : 52,000



ثبت امتیاز به این کتاب

میانگین امتیاز به این کتاب :
       تعداد امتیاز دهندگان : 17


در صورت تبدیل فایل کتاب Encyclopedia of Grain Science به فرمت های PDF، EPUB، AZW3، MOBI و یا DJVU می توانید به پشتیبان اطلاع دهید تا فایل مورد نظر را تبدیل نمایند.

توجه داشته باشید کتاب دائرyclالمعارف علوم دانه نسخه زبان اصلی می باشد و کتاب ترجمه شده به فارسی نمی باشد. وبسایت اینترنشنال لایبرری ارائه دهنده کتاب های زبان اصلی می باشد و هیچ گونه کتاب ترجمه شده یا نوشته شده به فارسی را ارائه نمی دهد.


توضیحاتی در مورد کتاب دائرyclالمعارف علوم دانه

Книга Encyclopedia of Grain Science, Three-Volume Set (Vol 1-3) Encyclopedia of Grain Science, Three-Volume Set (Vol 1-3) Книги English литература نویسنده: Harold Corke, Charles E. Walker, Colin Wrigley Год издания: 2004 فرمت: pdf انتشار:Academic Press Страниц: 1700 اندازه: 21,4 ISBN: 0127654909 نام: انگلیسی0 (گل: 0) امتیاز:دانشنامه علم غلات یک مرجع علمی عمیق و معتبر است که همه حوزه ها را پوشش می دهد. پوشش شامل همه چیز از ژنتیک غلات گرفته تا جنبه های تجاری، اقتصادی و اجتماعی این منبع غذایی مهم است. همچنین زیست شناسی و شیمی غلات، جنبه های کاربردی تولید غلات و فرآوری غلات به محصولات مختلف غذایی و آشامیدنی پوشش داده شده است. با نقش مهم غلات به عنوان یک منبع غذایی جهانی، این دایره المعارف مطمئناً به مرجع استاندارد در زمینه علم تبدیل خواهد شد. بررسی \"یکی از نقاط قوت این کتاب میزان تلاشی است که برای ارجاع متقابل آن انجام شده است. این اطلاعات به خوبی سازماندهی شده است و این مجموعه را برای مکان یابی اطلاعات در صورت نیاز بسیار آسان می کند. اطلاعات ارزشمند، پاسخ های معتبر به سوالات گیج کننده و متعدد عکس‌ها، تصاویر، و نمودارهای سیاه و سفید برای معرفی مفید و واضح علم غلات ارائه شده‌اند. این کتاب برای مجموعه‌های دانشگاهی با بخش‌های کشاورزی، علوم غذایی و/یا تغذیه به شدت توصیه می‌شود.\"- پلیمرهای کربوهیدرات (2005) \"ویراستاران اطلاعاتی را در مورد همه زمینه‌های علم غلات گرد هم می‌آورند و مقالات گسترده (بیش از 15 صفحه) را ارائه می‌دهند که شامل کتاب‌شناسی و فهرستی از وب‌سایت‌های مفید است... دانشنامه به خوبی نوشته شده است، با تصاویر مناسب و خواندنی‌های اضافی. به شدت توصیه می‌شود. .\"- CHOICE (مارس 2005)


توضیحاتی درمورد کتاب به خارجی

Книга Encyclopedia of Grain Science, Three-Volume Set (Vol 1-3) Encyclopedia of Grain Science, Three-Volume Set (Vol 1-3)Книги English литература Автор: Harold Corke, Charles E. Walker, Colin Wrigley Год издания: 2004 Формат: pdf Издат.:Academic Press Страниц: 1700 Размер: 21,4 ISBN: 0127654909 Язык: Английский0 (голосов: 0) Оценка:The Encyclopedia of Grain Science is an in-depth and authoritative reference covering all areas of grain science. Coverage includes everything from the genetics of grains to the commercial, economic and social aspects of this important food source. Also covered are the biology and chemistry of grains, the applied aspects of grain production and the processing of grains into various food and beverage products. With the paramount role of cereals as a global food source, this Encyclopedia is sure to become the standard reference work in the field of science. Review"One of the strengths of this book is the amount of effort put into its cross-referencing. This information is well organized making this set very easy to locate information as needed. The valuable information, authoritative answers to perplexing questions, and numerous black and white photos, illustrations, and charts are supplied for complimenting a useful and clear introduction of grain science. This book is highly recommended for academic collections with agriculture, food science, and/or nutrition departments."- CARBOHYDRATE POLYMERS (2005)"The editors bring together information about all areas of grain science, offering extensive articles (many over 15 pages) that include bibliographies and lists of useful Web sites...The encyclopedia is well written, with appropriate illustrations and additional readings.Highly recommended."- CHOICE (March 2005)



فهرست مطالب

Developing Nations......Page 1
Africa......Page 2
European Nations......Page 3
North American Nations......Page 4
Perception of Benefit......Page 5
Economics/Concentration of Power/SES......Page 6
Relevant Websites......Page 0
Introduction......Page 7
Molecular Basis of DNA Markers......Page 8
Methods of Visualizing DNA Markers......Page 9
Genetic Linkage Mapping......Page 10
Physical Mapping......Page 11
Aneuploid Mapping......Page 12
Large-Insert Clone Contigs......Page 13
Future Mapping Prospects......Page 14
Introduction......Page 16
Genome Analysis......Page 17
Transcript Analysis......Page 19
Proteome Analysis......Page 21
Functional Analysis Systems......Page 22
Economic, Social, and Environmental Benefits......Page 23
Relevant Websites......Page 24
Composition of Gluten......Page 25
Other Processes......Page 26
Properties of Gluten......Page 27
Other Uses......Page 28
The Future for Gluten......Page 29
Wheat Grain Morphology and Its Effect on Dry and Wet Milling......Page 30
Bran......Page 31
Embryo (Germ)......Page 32
Grain Structure......Page 33
Rice Endosperm......Page 34
Wet Milling......Page 35
Further Reading......Page 37
Historical Background......Page 38
Tests for DUS......Page 40
Ear Emergence......Page 42
The Morphology of the Ear......Page 43
Morphology of the Grain......Page 44
The Future......Page 45
Introduction......Page 46
Grouping Grain Crops into Hierarchical Categories......Page 49
The Species Concept and Grain Crops......Page 50
The Grasses......Page 51
The millets and tef......Page 52
Oil-Seed Crops and Pseudocereals......Page 53
Relevant Websites......Page 54
Introduction......Page 55
Dietary Fiber......Page 56
Dicot Arabinoxylans......Page 57
Reserve Polysaccharides......Page 58
Galactomannans......Page 59
Relevant Websites......Page 60
World Grain Production of Cereals, Oilseeds, Pulses......Page 61
Wheat......Page 63
Rice......Page 66
Barley......Page 67
Rye, triticale, buckwheat, fonio, quinoa, canary seed, and tef......Page 68
Soybean......Page 69
Introduction......Page 70
Grain Agriculture......Page 71
Grains Produced......Page 72
Consumption......Page 74
Challenges and Opportunities......Page 75
Introduction......Page 77
Production Statistics......Page 78
The Green Revolution......Page 82
Money, Meat, and Grain......Page 83
The Future......Page 85
Cereals......Page 86
Rye......Page 89
Consumption of Cereals......Page 90
Consumption of Pulses and Oilseeds......Page 93
Introduction......Page 94
Production......Page 95
Production......Page 96
Area Harvested......Page 97
Area Harvested......Page 98
Area Harvested......Page 99
Area Harvested......Page 100
Disposition and Consumption......Page 101
Data Tables......Page 102
Introduction......Page 106
Disposition and Consumption......Page 107
Production......Page 108
Area Harvested......Page 109
Area Harvested......Page 110
Disposition and Consumption......Page 111
Data Tables......Page 112
Historical Perspective......Page 116
Diversification of Markets for Australian Grains......Page 117
Wheat......Page 119
Rice......Page 122
Triticale......Page 123
New Zealand......Page 124
Introduction......Page 125
Argentina......Page 126
Brazil......Page 129
Peru......Page 131
Relevant Websites......Page 132
Food Labels......Page 134
The Nutrition Label......Page 135
Nutrient Content, Health, and Structure-Function Claims......Page 136
Organic Labeling......Page 137
Labeling of GM Grain......Page 138
Labeling Issues Specific to Milled or Processed Grain......Page 139
Relevant Websites......Page 140
Origin and Domestication......Page 141
Constraints of Production Addressable by Breeding......Page 142
Recent Trends in Lentil Production......Page 143
Major Agro-Ecology and Breeding Objectives......Page 144
Understanding of Genetic Control......Page 145
Evolution of National and International Breeding Programs......Page 146
Varietal Releases by National Programs......Page 147
Further Reading......Page 148
Adaptation and Land Requirement......Page 149
Seeding Rates......Page 150
Time of Seeding......Page 151
Fertilizer Requirements......Page 152
Weed Management......Page 153
Diseases......Page 154
Further Reading......Page 155
Introduction......Page 156
Cereal Grains......Page 157
Oilseeds......Page 159
Extraction and Quantification of Lipids......Page 160
Thin Layer Chromatography......Page 161
Gas chromatography......Page 162
The Role of Lipids in Cereal Technology......Page 163
Relevant Websites......Page 164
Grain Morphology and Composition......Page 165
Fractionation......Page 169
Flour Additive......Page 170
Ruminants......Page 171
Further Reading......Page 172
General Aspects of Lupin Breeding......Page 173
Resistance to Stress and Diseases......Page 174
Nutritive Value......Page 175
Protein......Page 176
Carbohydrates......Page 177
Bioactive Compounds......Page 178
Saponins......Page 179
The Potential of Lupin......Page 180
Introduction......Page 181
Which Species?......Page 182
Sowing Time......Page 183
Row Spacing and Seed Depth......Page 184
Potassium (K) and sulfur (S)......Page 185
Weed Management......Page 186
Virus diseases......Page 187
Harvesting......Page 188
Relevant Websites......Page 189
Origin of Maize......Page 190
Cytogenetics......Page 193
Transposable Elements......Page 195
Mutants of Maize......Page 196
Mutants Affecting Kernel Properties......Page 197
Mutants Affecting Pigmentation(Kernel and Plant)......Page 199
Mutants Affecting Plant Form......Page 200
Mutants Affecting Fertilization......Page 201
Maize Genetics Resources......Page 202
Breeding......Page 203
Germplasm......Page 204
Pedigree Breeding: The Inbred-Hybrid Concept......Page 205
Population Improvement......Page 207
Production of Commercial Hybrid Maize Seed......Page 209
Relevant Websites......Page 210
Historical Background......Page 211
Genetic and Biochemical Basis......Page 212
Nutritional and Process Values......Page 213
Future Prospects......Page 214
Introduction......Page 215
Process Overview......Page 216
Kernel to Kernel Shear (Beall Type)......Page 218
Impact......Page 219
Products and Uses......Page 220
Impact of Maize Quality and Kernel Characteristics......Page 221
Further Reading......Page 223
The Maize Kernel......Page 224
Steeping......Page 225
Lactic acid-dominated stage......Page 227
Germ Recovery......Page 228
Fiber Recovery......Page 230
Protein Recovery......Page 231
Water Flow and Mass Balance......Page 233
Kernel Composition......Page 234
Test Weight......Page 236
Mechanical Damage......Page 237
High Amylose......Page 238
Genetically Modified......Page 239
Relevant Websites......Page 240
Food Uses of Specialty Corns......Page 241
Corn Syrups......Page 243
Maltose syrups......Page 246
High-fructose corn syrups......Page 247
Food Uses of Dry-Milled Fractions......Page 248
Corn grits......Page 249
Table tortillas......Page 250
Further Reading......Page 251
Production and Agronomic Issues......Page 252
Chemical Composition and Nutritional Value......Page 253
Carbohydrates......Page 254
Antinutrients......Page 255
Steeping......Page 256
Porridge......Page 257
Opaque beer......Page 258
Future Prospects and Challenges......Page 259
Millet Importance and Production Areas......Page 260
Pearl Millet......Page 261
Millet Uses......Page 262
Millet Processing and Development......Page 264
Further Reading......Page 266
Flour Milling......Page 267
High Grinding - Gradual Reduction......Page 268
Roller Mills......Page 269
Grain Cleaning......Page 270
Ovens......Page 271
Food Being Baked......Page 272
Further Reading......Page 273
Relevant Websites......Page 274
The Nitrogen Cycle......Page 275
Nitrogen Sources......Page 277
Nitrogen Fixation......Page 278
Uptake......Page 279
Assimilation of Nitrogen......Page 281
Nitrogen Storage......Page 282
Nitrogen and Environmental Health......Page 283
Relevant Websites......Page 284
Nitrogen Nutrition of Developing Seeds......Page 285
Transport of N-Solutes within Seeds......Page 287
Primary N Metabolism......Page 288
Synthesis of Stored N Reserves in Seeds......Page 289
Relevant Websites......Page 290
Types of Asian Starch Noodles......Page 291
Substrates Used for Starch Noodles......Page 294
Partial Gelatinization of Moist Starch......Page 295
Full Gelatinization of Shaped Dough......Page 296
Retrogradation......Page 297
Nutritional Benefits......Page 300
Further Reading......Page 301
Mixing......Page 302
Initial sheeting and combining......Page 304
Boiled noodles......Page 305
Flour attributes and noodle appearance......Page 306
Flour and noodle texture......Page 307
Effects of Other Ingredients......Page 308
Further Reading......Page 309
Background......Page 310
Starch......Page 311
Oil......Page 312
Phytosterols and Phytostanols......Page 313
Anthocyanins......Page 314
Further Reading......Page 315
Introduction......Page 316
The Concept of a Vitamin......Page 317
The Analysis of Foods......Page 318
Rice and Other Staples......Page 319
The Improvement of Rice......Page 320
Heat-Stable Antithiamins?......Page 321
Alcoholism......Page 322
Common and Diverse Features of Dietary Guideline Diagrams......Page 323
Quantitative Recommendations......Page 324
Relevant Websites......Page 325
Maillard Browning......Page 326
Formation and Biological Effects of Acrylamide......Page 328
Ascorbate Browning......Page 330
General Aspects......Page 331
Racemization of L-Amino Acids to D-Isomers......Page 332
Lysinoalanine and Related Amino Acids......Page 334
Lysine and Derivatives......Page 335
Methionine and Derivatives......Page 336
Conclusions......Page 337
Characteristics of Minerals......Page 338
Grain Structure and Location of Minerals......Page 339
Mineral Composition of Grain-Based Foods......Page 340
Minerals in whole rye, barley, and brown rice......Page 341
Minerals in cooked brown and white rice......Page 342
Cakes, Pastries, and Other Desserts......Page 343
Minerals in beer......Page 344
Further Reading......Page 345
Minerals......Page 346
Phytic acid......Page 347
Role of Soy in the Diet......Page 348
Soy and Coronary Heart Disease......Page 349
Soy and Cancer......Page 350
Soy and Menopausal Symptoms......Page 351
Introduction......Page 352
Characteristics of Vitamins......Page 353
Grain-Processing Effects on Vitamins......Page 354
Grains, Flours, and Cooked Cereals......Page 355
Vitamins in whole wheat......Page 356
Vitamins in pasta......Page 357
Vitamins in whole wheat and rye crackers......Page 358
Vitamins in meat substitutes......Page 359
Further Reading......Page 360
Relevant Websites......Page 361
Introduction......Page 362
Domestication and Early Cultivation......Page 363
Plant Growth and Morphology......Page 364
Diseases Caused by Fungi......Page 366
Nematodes......Page 367
Processing Oats......Page 368
Oats for Feed Grain......Page 369
Oats for Fodder......Page 370
Further Reading......Page 371
Rice Oil......Page 372
Corn Oil......Page 373
Corn Oil......Page 374
Quality Factors......Page 375
Further Reading......Page 376
Oilseeds and Their Uses......Page 377
Soybean Seed......Page 378
Rapeseed......Page 379
Safflower......Page 380
Rapeseed......Page 381
Further Reading......Page 382
Definition......Page 383
Food Processing Issues......Page 384
Potential Advantages......Page 386
Potential Limits......Page 391
Further Reading......Page 392
Scale (Includes Cost, Size, and Capacity)......Page 393
Thermal Radiation......Page 394
Convection......Page 395
Traveling Tray Bread Ovens......Page 397
Rotary Rack Ovens......Page 398
Impingement Ovens......Page 399
Vertical folded path......Page 400
Microwave baking......Page 401
Hybrid Oven Designs......Page 402
Further Reading......Page 403
Relevant Websites......Page 404
World Production and Consumption of Pasta......Page 405
For Wheat Grain......Page 406
For Semolina......Page 407
Water......Page 408
Extrusion......Page 409
Drying......Page 410
Assessment of Pasta Quality......Page 412
Further Reading......Page 413
Introduction......Page 414
The Plant......Page 415
Nutritional Value, Processing, and Utilization......Page 416
Genetic Improvement......Page 418
Somatic Embryogenesis......Page 420
Double Haploid Production......Page 421
Further Reading......Page 422
Farming System Benefits of Pea......Page 423
Rainfall......Page 424
Cultivar Choice......Page 425
Sowing Management......Page 426
Nitrogen (N)......Page 427
Potassium (K) and sulfur (S)......Page 428
Disease Management......Page 429
Ascochyta/Mycosphaerella blight or black spot......Page 430
Harvesting......Page 431
Further Reading......Page 432
Relevant Websites......Page 433
Production and Yields......Page 434
Trade......Page 435
Fungal Pests......Page 436
Nutritional Constraints......Page 437
Aflatoxin......Page 438
Anaphylaxis......Page 439
Relevant Websites......Page 440
Types of Foods......Page 441
Extrusion Cooking Technology......Page 442
Extrusion machinery - preconditioning......Page 443
Formation of Meat Chunks - Thermal Gelling of Starch......Page 444
Further Reading......Page 445
Importance of Diseases and Pests......Page 446
Healthy Plants......Page 447
Vulnerable Stages in Plant Growth......Page 448
Fungal Diseases......Page 449
Bacterial Diseases......Page 450
Stylet borne......Page 451
Birds and Mammals......Page 452
Resistance......Page 453
Further Reading......Page 454
Value-Added Fractionation of Whole Grain Crops......Page 455
The Botanical, Chemical Composition, and Productivity of Grain Crops......Page 456
Products from Whole Plant Fractions......Page 457
Whole Plant Utilization Production Systems - Integrated Plant Conversion in Biorefineries......Page 458
Economy......Page 460
Further Reading......Page 461
Introduction......Page 462
Structures of 7S and 11S globulins......Page 463
Albumins......Page 465
Storage Proteins of Legumes......Page 466
Storage Proteins of Pseudocereals......Page 467
Introduction......Page 468
Synthesis, Folding, Processing, and Deposition of Seed Storage Protein......Page 469
Synthesis, Folding, and Disulfide Bond Formation Occur Simultaneously on the ER......Page 470
Storage Albumins and Globulins Are Deposited in Storage Vacuoles......Page 471
Organization of Storage Proteins in Protein Bodies......Page 472
Tissue Specificity......Page 473
Environmental Control......Page 474
Further Reading......Page 475
Background to Proteomics......Page 476
Preparing Samples for Two-Dimensional Electrophoresis......Page 477
Two-Dimensional Gel Electrophoresis......Page 478
Characterization and Identification of Protein Spots......Page 479
Relationship between Proteome and Transcriptome Results......Page 480
Characterization of Wheat Endosperm Proteins during Development and Maturity......Page 481
Identification of Endosperm Proteins Associated with Heat Tolerance......Page 482
Future Prospects......Page 483
Definition......Page 484
Amaranthus caudatus, A. cruentus, A. hypochondriacus (grain amaranth)......Page 485
Potential pseudocereals in the Chenopodiaceae family......Page 486
Cactaceae......Page 487
Marantaceae......Page 488
Relevant Websites......Page 489
Introduction......Page 490
Consumption......Page 491
Composition......Page 492
Protein Complementation......Page 493
Antinutritional Factors......Page 494
Agronomy......Page 495
Relevant Websites......Page 497




نظرات کاربران